maanantai 21. tammikuuta 2013

Ihmeen hyvä uunimakkara!








Mies halusi ostaa makkaraa lauantain kauppareissulla. Totesi vain että jos ei sitä syö lauantai iltana niin tehdään siitä sunnuntaina makkarakastike. Minä hieman nyrpistelin nenääni asialle. En ole kovinkaan suuri makkaran ystävä. Muutama grillimakkara kesässä menee, mutta muutoin karttelen. Siskonmakkarakeitostakin olen oppinut tykkäämään vasta aikuisena ja se onkin oikein hyvää ruokaa välillä.

Sunnuntai aamuna sitten hieman surffasin netissä katselemassa mitä siitä makkarasta voisi tehdä. Mieleni teki enemmän uunimakkaraa kuin makkarakastiketta. Löysin Valion sivulta oivan ohjeen jota hieman sovelsin. Ja täytyy sanoa että lopputulos oli tosiaankin ihmeen hyvää! Vai olinko minä vain kovin nälkäinen…?

Uunimakkara
(n. 4 annosta)

2 pientä sipulia
1 porkkana
½ palsternakka
rasvaa paistamiseen
500 g tomaatti-basilika pastakastiketta
1 tl sokeria
2,5 dl ruokakermaa
makkaraa maun mukaan

n 2 dl juustoraastetta

Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota rasvassa paistinpannussa sipuli, porkkana ja palsternakka. Lisää pastakastike (käytin pastakastiketta kun kaapissa ei ollutkaan tomaattimurskaa kuten Valion ohjeessa – olis varmaan ollut parempaa niin), anna kiehua pari minuuttia välillä sekoittaen.

Mausta sokerilla. Lisää ruokakerma. Anna kiehua kokoon n 5 minuuttia. Kaada seos uunivuokaan.

Tee makkaroihin viillot ja laita uunivuokaan seoksen päälle ja ripottele juustoraaste päälle. (Riippuen makkarasta, kannattanee se kuoria ennen vuokaan laittamista. Meillä oli Hiillosta ja oli kuorineenkin ihan hyvää.)

Paista 225 asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti