Mies halusi ostaa makkaraa lauantain kauppareissulla. Totesi
vain että jos ei sitä syö lauantai iltana niin tehdään siitä sunnuntaina
makkarakastike. Minä hieman nyrpistelin nenääni asialle. En ole kovinkaan suuri
makkaran ystävä. Muutama grillimakkara kesässä menee, mutta muutoin karttelen.
Siskonmakkarakeitostakin olen oppinut tykkäämään vasta aikuisena ja se onkin
oikein hyvää ruokaa välillä.
Sunnuntai aamuna sitten hieman surffasin netissä
katselemassa mitä siitä makkarasta voisi tehdä. Mieleni teki enemmän
uunimakkaraa kuin makkarakastiketta. Löysin Valion sivulta oivan ohjeen jota hieman sovelsin. Ja täytyy sanoa että lopputulos oli
tosiaankin ihmeen hyvää! Vai olinko minä vain kovin nälkäinen…?
Uunimakkara
(n. 4 annosta)
2 pientä sipulia
1 porkkana
½ palsternakka
rasvaa paistamiseen
500 g tomaatti-basilika pastakastiketta
1 tl sokeria
2,5 dl ruokakermaa
makkaraa maun mukaan
n 2 dl juustoraastetta
Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi
raasteeksi. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota rasvassa paistinpannussa sipuli,
porkkana ja palsternakka. Lisää pastakastike (käytin pastakastiketta kun
kaapissa ei ollutkaan tomaattimurskaa kuten Valion ohjeessa – olis varmaan
ollut parempaa niin), anna kiehua pari minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta sokerilla. Lisää ruokakerma. Anna kiehua kokoon n 5
minuuttia. Kaada seos uunivuokaan.
Tee makkaroihin viillot ja laita uunivuokaan seoksen päälle
ja ripottele juustoraaste päälle. (Riippuen makkarasta, kannattanee se kuoria ennen vuokaan laittamista. Meillä oli Hiillosta ja oli kuorineenkin ihan hyvää.)
Paista 225 asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Tarjoa
perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti